ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ – Ορεινό Τρέξιμο – Μέρος 5ο (CCC, Solu Khumbu 1o)

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ – Ορεινό Τρέξιμο – Μέρος 5ο (ccc, Solu Khumbu 1o)
Πέμπτο μέρος της εκπομπής «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» των Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα με τίτλο: «Αγώνες Ορεινού τρεξίματος και Περιπέτειας».
Σε αυτό το επεισόδιο φεύγουμε από την Ελλάδα και μαθαίνουμε στοιχεία για τους αγώνες στο εξωτερικό.
Πρώτα στην ψηλότερη οροσειρά της Ευρώπης. Πάμε στις Άλπεις και το CCC ( Courmayeur – Champex – Chamonix -98 km +5,600 m) που φέτος έτρεξαν οι συνομιλητές μας (3ος ο Καλοφύρης σε ένα αγώνα που δεν πρόλαβαν να τερματίσουν όλοι οι αθλητές λόγω σοβαρής επιδείνωσης του καιρού). Μια αφορμή για να μην ξεχνάμε ότι όσο κι αν ο άνθρωπος θέλει να επιβληθεί πολλές φορές στη φύση, κυρίαρχος είναι εκείνη.
Και αμέσως μετά, το 1ο μέρος του Solu Khumbu Trail των 300 χιλιομέτρων στα Ιμαλάϊα, ένα από τους δυσκολότερους αγώνες στον κόσμο στην ψηλότερη οροσειρά του κόσμου, στη σκιά του Έβερεστ, με τρίτο νικητή τον Έλληνα πρωταθλητή Νίκο Καλοφύρη.
«Φτάνουμε μαζί του» στο Κατμαντού και το Giri για να αρχίσουμε τα 13 προγραμματισμένα etapes. Μαθαίνουμε για τις δυσκολίες του υψομέτρου, τα πολλά στάδια του πολυήμερου αγώνα και τα υπόλοιπα….. στο πρώτο μέρος του βίντεο.
Ο φωτογράφος Μπάμπης Γκιριτζιώτης που συμμετέχει στη αποστολή όλες τις μέρες, μας δίνει εκπληκτικές φωτογραφίες και πλάνα αυτής της μοναδικής προσπάθειας.
Υπεύθυνοι της παραγωγής είναι οι Ηλίας και Δημήτρης Γκαρτζονίκας.
Στοιχεία της εκπομπής φιλοξενούνται προσωρινά στο www.enxoro.gr, βίντεο στο www.youtube.com/enxoro, facebook: Orizontas Ekpompi και το email είναι: [email protected].