ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ «ΟΡΙΖΟΝΤΑ- ΜΕΘΕΞΙΣ» ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ»
Μια ξεχωριστή στιγμή στην πορεία του «Ορίζοντα» έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο «Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» διοργανωτής του «Ioannina Lake Run, 30 km» με την ευκαιρία της εκδήλωσης για το νέο έτος και βράβευσης των αθλητών του που ξεχώρισαν το 2012.
Σε μια ποιοτική και σεμνή εκδήλωση, με την παρουσία εκατοντάδων αθλητών γονέων, φίλων του «Ποσειδώνα» και πολλών επισήμων, απενεμήθη ειδικό βραβείο στους Ηλία Γκαρτζονίκα, Δημήτρη Γκαρτζονίκα και Χρήστο Κατσάνο, για τη σημαντική προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.
Αφορμή στάθηκε η οικιοθελής συνεργασία τους στην επικοινωνιακή προώθηση και ψηφιακή καταγραφή του 6ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων (2012), μέσω της Πολιτιστικής Κίνησης «Μέθεξις www.m-f.gr » που είναι μέλη της και της τηλεοπτικής εκπομπής «Ορίζοντας www.orizontas.org» που είναι υπεύθυνοι παραγωγής.
Σημειώνεται ότι στην επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που έγινε για 6η χρονιά, συμμετείχαν σχεδόν 1000 αθλητές, σε όλες τις κατηγορίες.
Της τελετής προηγήθηκε η μετάδοση για πρώτη φορά 20λεπτου βίντεο του «Ορίζοντα» για τον «Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων 2012». Ολόκληρη η εκπομπή θα μεταδοθεί στη Δυτική Ελλάδα από το «Ήπειρος TV1» και δορυφορικά από το ίδιο κανάλι μέσω OTE TV.
Ακολούθησε ομιλία του Ηλία Γκαρτζονίκα με θέμα τις ιδιαιτερότητες αυτών των αγώνων και τις προοπτικές που μπορούν να ανοίξουν σε έναν τόπο.
Στην αποφώνηση τονίστηκε εκ μέρων των βραβευθέντων η σημασία που αποδίδεται από την Εκπομπή και την Κίνηση, στην σύνδεση του Πολιτισμού με τον Αθλητισμό, ενώ επισημάνθηκε ότι ο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», που μεταδίδεται μαζί με την εκπομπή Πολιτισμού «Εν Χορώ www.enxoro.gr » των ίδιων παραγωγών, δημιουργήθηκε ακριβώς για να αναδεικνύει στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και να συνδράμει, προβάλλοντας ενέργειες που αποσκοπούν στην ήπια αξιοποίησή του.