ΚΠΕ ΚΟΝΙΤΣΑΣ- ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ- ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ: ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ– ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ — ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ.
ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΚΟΝΙΤΣΑΣ- ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ
Παρότι στην Ελλάδα διανύονταν οι τελευταίες ήμερες του προεκλογικού αγώνα για τις βουλευτικές εκλογές, με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη στα Πράμαντα το τριήμερο 3, 4 και 5 Μαΐου 2012, το Σεμινάριο και Εργαστήριο με θέμα: «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ — ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας – Πραμάντων.
Το σεμινάριο στο οποίο έλαβαν μέρος άνω των 60 δασκάλων και καθηγητών, απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, στους εκπαιδευτικούς του Δικτύου και σε μέλη άλλων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Παρουσιάστηκαν 15 σημαντικές εισηγήσεις, έγινε εκπαίδευση σε εργαστήρια λιθογλυπτικής, ξυλογραφίας και χαρακτικής και διοργανώθηκε Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Συρράκο.
Την 2η μέρα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους συμμετέχοντες η προγραμματισμένη επίσκεψή τους στο Συρράκο,
όπου ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και εκ των υπευθύνων παραγωγής των εκπομπών «Εν Χορώ και «Ορίζοντας» που προβάλλονται από το Ήπειρος TV1),
μαζί με τον αρχιτέκτονα κ. Μιχάλη Αράπογλου,
εισηγήθηκαν το θέμα «Περιβαλλοντικό Μονοπάτι στο Συρράκο- Ανάγνωση χώρου».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ.