ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: 7ος ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (30 χλμ- Κάστρο).

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: 7ος ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (30 χλμ- Κάστρο).
Με επιτυχία, αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όσων εργάστηκαν για αυτό, αλλά και της καλής διάθεσης αθλητών, εθελοντών και διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε 15/9/2013 ο «7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων».
Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν το γνωστότερο αγώνισμά του, τα 30 χιλιόμετρα γύρω από τη θρυλική λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, δίνοντας με εμφαντικό τρόπο το μήνυμά τους για σεβασμό στο περιβάλλον και βελτίωση της υγείας και ποιότητας ζωής του καθενός, μέσω της άσκησης.
Παράλληλα για πρώτη φορά διεξήχθη το αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων, ενώ επαναλήφθηκε με επιτυχία η διαδρομή του δυναμικού βαδίσματος 30 χιλιομέτρων.
Την προηγούμενη μέρα πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου ηλικιών Δημοτικού και Γυμνασίου, τα 5 χλμ και ο δρόμων μαμάδων με καρότσι.
Ο «Ορίζοντας www.orizontas.org» και η πολιτιστική κίνηση «Μέθεξις www.m-f.gr» με τους Ηλία και Δημήτρη Γκαρτζονίκα ήταν εκεί όπως και τους 12 μήνες που μεσολάβησαν από τον περσυνό αγώνα, στηρίζοντας τη διοργάνωση στο επικοινωνιακό πεδίο, κυρίως, αλλά και αυτό της ψηφιακής καταγραφής όλων των αγωνισμάτων και δηλώσεων δεκάδων αθλητών.
Ιδιαιτερότητα στη φετινή διοργάνωση, απετέλεσε η απονομή στους αθλητές του συλλεκτικού μεταλλίου που φιλοτέχνησε ο εγνωσμένης αξίας Ηπειρώτης γλύπτης, Θόδωρος Παπαγιάννης.
Το τρέιλερ του αγώνα που δημιούργησε ο ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ και η ΜΕΘΕΞΙΣ είναι στο:http://www.youtube.com/watch?v=eEvnu1….
Η παρουσίαση του μεταλλίου στο: http://www.youtube.com/watch?v=GAV1is…
Η συνέντευξη τύπου στο: http://www.youtube.com/watch?v=dmN_Bp…
—————————————-­—————————————-­—–
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»
«Μια εκπομπή για την φύση, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη σχέση τους»
Υπεύθυνοι Παραγωγής: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Δημήτρης Γκαρτζονίκας