ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Λ. ΡΗΓΟΣ (ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ- ΔΙΑΣΧΙΣΕΙΣ)3ο μέρος

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Λ. ΡΗΓΟΣ (ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ- ΔΙΑΣΧΙΣΕΙΣ) -3ο μέρος
(Γ΄ μέρος- Η εκπομπή σε συνέχειες)
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ www.orizontas.org) , λαμβάνει χώρα στο Δίον της Πιερίας.
Συναντούμε τον Λάζαρο Ρήγο, έναν πρωτοπόρο και «ασυμβίβαστο» διοργανωτή και αθλητή των αγώνων ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας στην Ελλάδα.
Για πέντε ώρες μας εξιστορεί την έναρξη και εξέλιξη των αγώνων στη χώρα, μας μιλά για τον OLYMPUS MARATHON, για τους αγώνες περιπέτειας, για τις διασχίσεις (όπως την ποδηλατική του μονοπατιού Ε4), την διάσχιση των Ιμαλάϊων με ποδήλατα, τον γύρο των Ανναπούρνα των Ιμαλάϊων πεζοπορώντας, την προσέγγιση του Thorong pass στα 5.400 μέτρα, τη συμμετοχή στον φημισμένο αγώνα ορεινού τρεξίματος UTMB των Άλπεων το 2005, τη δημιουργία του αγώνα Virgin Forest Trail στη Ροδόπη και τέλος τη δημιουργία και εξέλιξη του δυσκολότερου αγώνα στην Ελλάδα, του Rodopi Ultra Trail των 100 μιλίων (164 χλμ). Ειδικά για τον τελευταίο η εκπομπή θα προβάλλει για πρώτη φορά πως έγινε το τελικό τεστ που οδήγησε και στη δημιουργία του τελικά, αλλά και αποκλειστικά πλάνα των τερματισμών του φετινού αγώνα. Τέλος γίνεται αναφορά σε λιγότερο γνωστούς αγώνες του παρελθόντος και τόσα άλλα σημαντικά στοιχεία του χώρου, όπως το χτίσιμο της περίφημης «καλύβας» στα βουνά της Κόνιτσας, ενώ καταθέτει στοιχεία της πολύτιμης εμπειρίας του για το αντικείμενο.
Μαζί του ο Χρήστος Κατσάνος, διοργανωτής και αθλητής αγώνων ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας (και ειδικός συνεργάτης του ΟΡΙΖΟΝΤΑ), που μας δίνει σημαντικά στοιχεία των OM, ROUT κλπ.
Πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό (από το αρχείο των δύο συνομιλητών- και όχι μόνο) συνοδεύει τις συνεντεύξεις.
Τα «γυρίσματα» πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο και το αρχαίο Δίον Πιερίας.
ΤΡΕΪΛΕΡ: http://www.youtube.com/watch?v=rkiGmu…
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»
«Μια εκπομπή για την φύση, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη σχέση τους»
Υπεύθυνοι Παραγωγής: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Δημήτρης Γκαρτζονίκας
Ιστοσελίδα: http://orizontas.org , http://www.enxoro.gr
Βίντεο: http://orizontas.org , http://www.youtube.com/enxoro ,
facebook: orizontas ekpompi
email: [email protected]