ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Λ. ΡΗΓΟΣ (ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ-ΔΙΑΣΧΙΣΕΙΣ)5ο μέρος

ΛΑΖΑΡΟΣ ΡΗΓΟΣ, ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 5ο μέρος (Η “ΚΑΛΥΒΑ” ..ΚΛΠ)
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ www.orizontas.org , λαμβάνει χώρα στο Δίον της Πιερίας.
Συναντούμε τον Λάζαρο Ρήγο, έναν πρωτοπόρο και «ασυμβίβαστο» διοργανωτή και αθλητή των αγώνων ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας στην Ελλάδα.
Μας εξιστορεί την έναρξη και εξέλιξη των αγώνων στη χώρα, μας μιλά για τον OLYMPUS MARATHON, για τους αγώνες περιπέτειας, για τις διασχίσεις (όπως την ποδηλατική του μονοπατιού Ε4), την εμπειρία του στα Ιμαλάια (ποδηλατώντας και οδοιπορώντας) , τον ROUT 100 MILES της Ροδόπης, για λιγότερο γνωστούς αγώνες του παρελθόντος και τόσα άλλα σημαντικά στοιχεία του χώρου, γνωστά και άγνωστα, όπως το χτίσιμο της περίφημης «καλύβας» στα βουνά της Κόνιτσας, ενώ καταθέτει στοιχεία της πολύτιμης εμπειρίας του για το αντικείμενο.
Μαζί του ο Χρήστος Κατσάνος, διοργανωτής και αθλητής αγώνων ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας (και ειδικός συνεργάτης του ΟΡΙΖΟΝΤΑ), που μας δίνει σημαντικά στοιχεία των OM, ROUT κλπ.
Πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό (από το αρχείο των δύο συνομιλητών- και όχι μόνο) συνοδεύει τις συνεντεύξεις.
Τα «γυρίσματα» πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο και το αρχαίο Δίον Πιερίας και οι 2 εκπομπές είχαν διάρκεια 5 ώρες !!!.
Το 1ο μέρος περιλαμβάνει την αρχή των αγώνων ορεινού τρεξίματος, την αρχή και εξέλιξη του OLYMPUS MARATHON, την ποδηλατική διάσχιση του μονοπατιού Ε4, μικρότερους αλλά ενδιαφέροντες αγώνες του παρελθόντος και…την ιστορία της «καλύβας».
Το 2ο αφορά τον ROUT 100 MILES της Ροδόπης, τον UTMB των Άλπεων, την ποδηλατική διάσχιση των Ιμαλάϊων και την πεζοπορία του «Γύρου του Ανναπούρνα» της ίδιας οροσειράς και πολλά άλλα