ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ: Λ. ΡΗΓΟΣ, ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ:Λ. ΡΗΓΟΣ, ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1ο).
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ www.orizontas.org) , λαμβάνει χώρα στο Δίον της Πιερίας.
Συναντούμε τον Λάζαρο Ρήγο, έναν πρωτοπόρο και «ασυμβίβαστο» διοργανωτή και αθλητή των αγώνων ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας στην Ελλάδα.
Μας εξιστορεί την έναρξη και εξέλιξη των αγώνων στη χώρα, μας μιλά για τον OLYMPUS MARATHON, για τους αγώνες περιπέτειας, για τις διασχίσεις (όπως την ποδηλατική του μονοπατιού Ε4), την εμπειρία του στα Ιμαλάια (ποδηλατώντας και οδοιπορώντας) , τον ROUT 100 MILES της Ροδόπης, για λιγότερο γνωστούς αγώνες του παρελθόντος και τόσα άλλα σημαντικά στοιχεία του χώρου, γνωστά και άγνωστα, όπως το χτίσιμο της περίφημης «καλύβας» στα βουνά της Κόνιτσας, ενώ καταθέτει στοιχεία της πολύτιμης εμπειρίας του για το αντικείμενο.
Μαζί του ο Χρήστος Κατσάνος, διοργανωτής και αθλητής αγώνων ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας (και ειδικός συνεργάτης του ΟΡΙΖΟΝΤΑ), που μας δίνει σημαντικά στοιχεία των OM, ROUT κλπ.
Πλούσιο αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό (από το αρχείο των δύο συνομιλητών- και όχι μόνο) συνοδεύει τις συνεντεύξεις.
Τα «γυρίσματα» πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο και το αρχαίο Δίον Πιερίας.
Την Παρασκευή 24/2/2012, 10 μμ, από τον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος TV1» θα μεταδοθεί το 1ο μέρος της πεντάωρης συνέντευξης που σε όλη της την έκταση αφορούσε το ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ και τα ΙΜΑΛΑΪΑ .
Το 1ο μέρος περιλαμβάνει την αρχή των αγώνων ορεινού τρεξίματος, την αρχή και εξέλιξη του OLYMPUS MARATHON, την ποδηλατική διάσχιση του μονοπατιού Ε4, μικρότερους αλλά ενδιαφέροντες αγώνες του παρελθόντος και…την ιστορία της «καλύβας».
Σύντομα οι εκπομπές θα «ανέβουν» διαδικτυακά από το http://orizontas.org

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»
«Μια εκπομπή για την φύση, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τη σχέση τους»
Υπεύθυνοι Παραγωγής: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Δημήτρης Γκαρτζονίκας
Ιστοσελίδα: http://orizontas.org , http://www.enxoro.gr
Βίντεο: http://orizontas.org , http://www.youtube.com/enxoro ,
facebook: orizontas ekpompi
email: [email protected]